SAMSUN / CANİK - Dereler Ortaokulu

Vizyonumuz

Kas

Eğitimin ilk şartı düzen ve plandır; bu da disiplinle mümkün olabilir. Korkuya değil saygıya, cezaya değil sevgiye dayalı bir disiplin anlayışı, çocuklarımızın özdenetimlerini küçük yaşlardan itibaren sağlamalarına ve her eylemlerini düşünerek, titizlilikle yapma alışkanlığı kazanmalarına yöneliktir. Okulumuzda çocuklarımız, "Yaşadığımız kendi gerçeğimizdir ve tümünden biz sorumluyuz" ilkesini benimserler. Asıl amaç, çocuğumuzun hiçbir denetim mekanizması olmadığında da en sağlıklı eylemi gerçekleştirmesini sağlamaktır. Çocuklarımız kötü bir şeyi ceza göreceği için değil, onun doğru olmadığını bildiği için yapmamalıdır. Özdenetimli, çağdaş ve düşünebilen insan yetiştirmek ve bunu düzenli, planlı bir şekilde yapmak okulumuzun başlıca ilkelerindendir.Sonuç olarak bilim ve teknolojiyi takip eden, değişime,gelişime ve yeniliklere açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç olarak kabul eden, milli ve manevi değerlerini bilen,koruyan, yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, üretken, çalışkan ,azimli , farklılıkları bir zenginlik olarak kabul eden, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkin ve nitelikli, çağdaş , demokratik ve laik, her çalışmada " bir adım daha ileri " gitmeyi hedefleyen ve potansiyelini en üst düzeyde kullanma çabasında olan bireyler yetiştirmektir. Bu anlamda sadece bu şehrin değil tüm Türkiye´nin en başarılı model okullarından biri olmaktır.